Samfunn og arbeidsliv – eksklusjon, sosial identitet og lykke

[Kronikk] Det er mange måter å være et menneske på, og hvert samfunn gjør valg i forhold til hva de velger å tolerere og anse som normalt. Derfor vil noen havne utenfor det «gode selskap». Når individene ikke makter å gjøre de nødvendige tilpastningene for å passe inn i samfunnets rammer, får de ofte selv skylden. Hvilke konsekvenser har en slik eksklusjon fra samfunnsdeltagelse for menneskelig lykke, sosial identitet og helse? 

SAMFUNNET SETTER RAMMER FOR HVORDAN VI OPPFATTER VIRKELIGHETEN

Deltagelse og inkludering i samfunnet er viktig for lykke og helse i befolkningen. Med en økende forekomst av mennesker som blir uføretrygdet, er en debatt om inkluderende praksiser i samfunnet viktig.

For å forstå noe om hva som setter premisser for inkludering og deltagelse og hvordan dette påvirker den generelle livskvaliteten, er det viktig å tenke over noen sentrale faktorer som bidrar til vår oppfatning av oss selv og samfunnet. 

Resten av artikkelen kan leses i første utgave av Tidsskriftet PsykED.

LES OGSÅ Forutsetninger for mental helse og livskvalitet

Forsidefoto: Timon Studler/ Unsplash

Gi oss gjerne beskjed hvis du finner noe feil i innlegget.

Tidsskriftet Psyk ED.Kategorier:Arbeidsliv, Artikler, Livskvalitet, PsykED, Samfunn, Sosiologi

Stikkord:, , , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: